Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zmrzliny

29. 3. 2012

Margot

  • 1/2 Salka
  • 2 PL citronové šťávy
  • 200 ml jogurtu
  • 2 PL práškového cukru
  • 1 čokoláda Margot
  • dolít 10% smetanou do 750 ml

Salko a citronovou šťávu vyšleháme, čokoládu nastrouháme a za stálého šlehání přidáme všechny ingredience. Dáme do zmrzlinovače a necháme asi 40 min mrazit.

Vanilková zmrzlina

  • 1 smetana 33%
  • 250 g tvarohu
  • 200 g zakysané smetany
  • 2 vanilkové cukry
  • 2 PL práškového cukru

Smetanu vyšleháme to tuha, přidáme cukry, tvaroh a zakysanou smetanu a vše lehce prošleháme. Dáme do zmrzlinovače a za 30 min je výborná zmrzlina typu Míša.

Oplatky

  • 5 žloutků
  • 5 PL horké vody
  • 100 g cukru
  • 150 h polohrubé mouky
  • 1/2 KL prášku do pečiva
  • 5 bílků - sníh
  • 1 PL rumu

Žloutky, cukr a vodu vyšleháme do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva, opatrně vmícháme do žloutků. na závěr přimícháme sníh z bílků a rum.

Oplatkovač rozpálíme, na prostředek plotýnky dáme 1 PL směsi a upečeme. Horké stočíme do kornoutu.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA