Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápach v kuchyni

19. 10. 2011

Zápach po smažených jídlech v kuchyni odstraní zapálená citrónová kůra.

Zápach z vařeného zelí pohltí tvrdá chlebová kůrka hozená do vody.

Zápach z chlebníku odstraníte, když ho vytřete čistým hadříkem namočeným do octa a potom vyvětrejte.

Zápach z termosky odstraňte tak, že ji vypláchnete octovou vodou. I načichlé kuchyňské nádobí můžete vymýt horkou vodou s octem. Na dva litry vody použijte dvě polévkové lžíce octa.

Zápach po rybě odstraníte, když povaříte v nádobě, ve které se připravovala hrst upotřebeného čaje nebo také silně osolenou horkou vodou. Dřevěné prkénko, na kterém chcete rybu porcovat, předem potřete kouskem citrónu nebo octem, nenasákne rybím zápachem. Zápach z úst po rybě odstraníte žvýkáním kousku citrónu.

Zápach z cibule z pánve, na které se smaží, odstraníte, když na ještě horkou pánev nasypete vlhké lístky od použitého čaje a po nějaké době ji vypláchnete studenou vodou. Na noži pak zápach zneškodníte, dkyž ho potřete syrovou mrkví a na rukou, když promnete trochu soli. Na zápach cibule z úst funguje, když vypijete trochu mléka nebo šálek silné kávy, případně rozžvýkáte kávové zrno.

Zápach česneku v pokrmu zmírníte, když česnek před použitím namočíte očištěný a oloupaný na jednu až dvě hodiny do studené vody. Počítejte ale s tím, že tak zneškodníte část vitamínů a hodnotných látek. Z úst pak zápach česneku zmizí, když vypijete trochu mléka a budete-li chvíli žvýkat zelenou petrželovou nať nebo jinou listovou zeleninu.
Popelníky, i když vymyté, mohou stále zanechávat pach. Zbavíte se ho, namočíte-li je na chvilku do vody, do které přidáte kapku denaturovaného lihu, a potom znovu umyjete.
Z kovové krabičky zmizí zápach, když v ní necháme shořet několik sirek.

Zápach v mikrovlnce odstraníte tak, že uvnitř necháte krátce povaříte ocet. Poté, když mikrovlnka nepracuje, v ní nechte umístěný i studený ocet. Ocet je skutečně skvělý pohlcovač pachů! Nebo vyzkoušejte tento tip – vymyjte mikrovlnku teplou vodou smíchanou s práškem na pečení. I v lednici udělá dobrou službu přášek na pečení v otevřené nádobce.

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA