Jdi na obsah Jdi na menu
 


Maso vepřové, uzené 3

24. 4. 2014

Vepřová panenka se zelenými fazolkami

  • vepřová panenka                              panenka-s-fazolkami.jpg
  • brambory
  • zelené fazolky
  • anglická slanina
  • cibule, česnek
  • máslo, olej
  • sůl, pepř, rozmarýn

Panenku odblaníme, prošpikujeme česnekem, osolíme opepříme. Slaninu nakrájíme a orestujeme. Dáme stranou, do výpeku přidáme máslo, panenku a orestujeme. Dáme stranou a orestujeme cibuli, česnek a fazolky. Na pekáček vymazaný olejem nakrájíme plátky brambor, osolíme, přidáme fazolové lusky, cibuli a panenku, okořeníme a dáme do trouby zapéct, asi na půl hodiny.

Hnětené placky

  • 3/4 kg mouky hladké
  • 1 vejce
  • 2dkg droždí a na kvásek dat malinko cukru
  • 20dkg škvarků nakrájených na jemno anebo pomazánku
  • asi 1 dcl oleje
  • osolit, mléko dle hustoty

Vypracovat husté těsto, nechat chvilku odpočinout. Potom udělat menší placky asi půl cm tlusté, povrch posypat solí a dat péct na vymazaný plech.

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA