Jdi na obsah Jdi na menu
 


Polévky 2

14. 11. 2011

Dýňová polévka s červenou čočkoudynova-polevka-s-cervenou-cockou-a.jpg

  • dýně
  • cibule
  • česnek
  • mrkev
  • celer
  • sůl, pepř
  • chilli
  • olej
  • červená čočka
  • nové koření
  • bobkový list
  • dýňová semínka
  • sezamový olej

Cibuli a česnek nakrájíme a osmahneme na troše oleje. Přidáme ostatní zeleninu, nakrájenou na kousky, dýni a osmažíme. Zalijeme vodou, ochutíme a vaříme doměkka.

Červenou čočku uvaříme se solí, bobkovým listem a novým kořením.

Dýňová semínka opražíme na troše oleje, osolíme a necháme sůl prohřát. Rozmixujeme na menší kousky.

Polévku podáváme s uvařenou čočkou, posymeme dýňovým semínkem a zakápneme sezamovým olejem.

Dýňový krém                         dynovy-krem.jpg

  • 800g očištěné dýně
  • 250g Ricotty (měkký tvaroh)
  • 80g másla
  • 4 plátky Pancetty – angl. slanina
  • snítka tymiánu
  • 120g mražených hub
  • sůl
  • bílý pepř

Dýni nakrájíme na kostky cca 2 na 2cm, dáme na pekáček vytřený máslem a 15min pečeme v troubě na 180 stupňů.
Na pánvi opečeme pancettu a na stejném výpeku ze slaniny orestujeme houby s tymiánem.
Dýni orestujeme na másle a zalijeme vývarem podle potřeby. Rozmixujeme, přidáme Ricottu a rozmícháme do hladkého krému.
Můžeme dochutit solí, při servírování dáme navrch houby a plátek slaniny.

 

Dýňová polévka ll.                1-dynova.jpg

  • 1 - 1,5 kg dýně Hokaido
  • 1 brambora
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • muškátový oříšek
  • kuřecí vývar
  • smetana 33%

Na oleji osmahneme cibulku a česnek. Mezitím dýni zbavíme semínek a nakrájíme na kostky.  Bramboru očistíme a také nakrájíme. Přidáme k cibuli, krátce osmahneme, podlijeme vývarem, přidáme sůl, trošku kmínu, pepř a muškátový oříšek. Vaříme do změknutí, asi 30 min. Po uvaření rozmixujeme, přidáme smetanu a necháme přejít varem.

Podáváme s trochou smetany, zakápneme lanýžovým, nebo dýňovým olejem a posypeme pažitkou.

Gerštl

Nech pro 12 osob vařit půl libry pěkných takzvaných švábských neb perlových krup, musí se však dáti pozor, aby se nepřipálily. Když jsou měkké, vezmou se do jiného hrnku a tři loty nového másla, pak se utřou a dobře rozmíchají, naleje se na ně 6 žejdlíků hovězí polívky, dobře se to rozmíchá a skrze dršlák (cedník) nebo sejtko procedí a okoření květem. Může se buď tak dát, nebo se do jiného hrnku rozdělá asi 5 žloutků s trochou vlahé polívky a tím se to předešlé zakloktá (zakverluje), může se na rozmíchání těch žloutků také místo polívky trochu vařené vychladlé smetany vzít, to přijde na chuť, jak kdo to raději má. Tento gerštl při večerních společnostech, v bálu anebo při večeři místo jiné polívky se v kávových šálkách podává. K obědu-li by se ho použíti mělo, může se aspoň třetina těch krup v něm nechati.
Česko-český slovník:
libra česká - 512 gramů (měla 32 lotů, 128 kvintlíků)
lot - 16 gramů (měl 4 kvintlíky)
žejdlík - 0,48 litru

Recept dnes:

  • 100 g vařených krupek
  • 2 lžíce másla
  • sůl
  • muškátový květ
  • 0,5 l vývaru
  • 100 ml smetany
  • 2 žloutky
  • petrželka

Do vařených krupek přidáme máslo, sůl, muškátový květ a zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Nakonec vmícháme žloutky se smetanou a nasekanou petrželku.

Polévka s vínem a cibulí

  • 500 g cibule
  • 3 l vody
  • 3 dl bílého vína
  • 1 dl octa
  • 3 lžíce medu
  • 100 g rozinek,
  • 100 g kaparů
  • 3 lžíce oleje
  • sůl, pepř 

Cibuli pokrájenou na nudličky nasypeme do vroucí vody a povaříme. Pak k ní přilijeme víno smíchané s octem a doplníme med, rozinky i kapary.
Na závěr vmícháme olej a vše znovu dobře provaříme.
Kmínová polévka s bazalkovými nočky

  • 4 PL krupičky
  • sůl 
  • 1 KL kmínu
  • 1,5 l vody 
  • 50 g pórku
  • 200 g polévkové zeleniny
  • máslo

nočky:

  • 150 g hrubé mouky
  • sůl 
  • 60 ml mléka 
  • bazalka 
  • 0,5 lžičky oleje 
  • 1 vejce

Zeleninu očistíme a nasekáme.
Pórek krátce osmahneme na másle nebo oleji. Přidáme zeleninu a orestujeme. Do základu vsypeme krupičku a ještě chvilku osmahneme. Pak základ polévky zalijeme vodou a rozmícháme. Přidáme kmín a sůl a povaříme, až zelenina změkne.
Mezitím si připravíme nočky. Vejce rozmícháme s mlékem a solí. Přidáme olej a natrhanou bazalku. Postupně zašleháme mouku. Těsto potom protlačíme přes haluškové síto (nebo lžičkou vykrajujeme nočky) přímo do kmínové polévky a zavaříme.
Masopustní cibulačka

  • 4 větší cibule
  • 2 střední brambory
  • 3 lžíce oleje
  • 5 žampionů
  • 4 polévkové lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce smetany
  • sůl
  • pepř

Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a restujeme, až zesklovatí. Poté zaprášíme hladkou moukou a chvilku restujeme. Zalijeme studenou vodou, pořádně prošleháme a necháme 20 minut vařit. Následně vše rozmixujeme nebo propasírujeme přes jemný cedník, vložíme na kostičky nakrájené brambory a stranou orestované houby a polévku dovaříme. Pro zjemnění na konci přidáme smetanu. Ozdobíme kolečky červené cibule, pažitkou, sekanou petrželkou a také na trojúhelníčky nakrájeným celozrnným chlebem.

Kroupová česnečka

  • 3 stroužky česneku
  • 80 g krup
  • 30 g tuku
  • 1,5 l vody
  • 1PL polohrubé mouky
  • sůl, majoránka, petrželka


Na tuku osmažíme kroupy dozlatova. Pozor, abychom je nespálili! Zalijeme vodou, osolíme a vaříme doměkka. Polévku zahustíme nasucho opraženou moukou, ochutíme třeným česnekem se solí, drcenou majoránkou a nadrobno sekanou pažitkou.

 Ovarová polévka s kroupami

  • 0,5 l ovarového vývaru
  • 25 dkg kořenové zeleniny (mrkev
  • petržel
  • celer)
  • 1 větší cibule
  • 6 dkg krup
  • česnek
  • sůl
  • mletý pepř
  • majoránka


Do ovarového vývaru zbaveného tuku přidáme na hrubší nudličky nakrájenou nebo nastrouhanou zeleninu, najemno nakrájenou cibuli a povaříme. Až je zelenina měkká, přidáme zvlášť doměkka uvařené kroupy a dochutíme česnekem utřeným se solí, pepřem a majoránkou.
Gerštl z krup

  • 100 g vařených krupek
  • 2 lžíce másla
  • sůl
  • muškátový květ
  • 0,5 l vývaru
  • 100 ml smetany
  • 2 žloutky
  • petrželka

Do vařených krupek přidáme máslo, sůl, muškátový květ a zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Nakonec vmícháme žloutky se smetanou a nasekanou petrželku.
Vesnická prdelačka

  • 1kg vepřové hlavy
  • 200ml vepřové krve
  • 50g velkých krup
  • 2 menší cibule
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1 lžáce drcené majoránky
  • 1 lžička celého černého pepře
  • 1 lžíce škvařeného sádla
  • 4 strožky utřeného česneku
  • sůl

Očištěnou vepřovou hlavu zalijeme v hrnci studenou vodou. Jednu cibuli rozkrojíme a se solí a kořením ji přidáme k masu. Zvolna uvaříme doměkka. Kroupy propláchneme a také zvolna uvaříme doměkka. Druhou cibuli nasekáme na drobno a opečeme na sádle dozlatova. Uvařené maso obereme, nakrájíme na kostičky a vrátíme do zcezeného vývaru. Přidáme kroupy, krev, cibuli a česnek. Za stálého míchání krátce povaříme.
TIP:
Prdelačku můžeme připravit i z kroupových jelit (místo krve)

Chlapský domikát

hrnce dáme 1,5 litrů vody, kmín, sůl, asi tři tvarůžky, trochu brynzy anebo trochu domácího uzrálého sýra. Vše vaříme asi 10 minut. Nejsou-li tvarůžky rozvařené, vařečkou je v hrnci rozmačkáme. Pak do toho všeho vlijeme koflík husté kyselé smetany a mírně zavaříme. Domikát podáváme s bramborami, zvlášť uvařenými. Jídlo je ostřejší chuti a pikantnější.

Pivní polévka s chlebem

4 dl plzeňského piva, 300 g černého chleba, 400 g hovězího masa, 300 g kořenové zeleniny, 1 cibule, 2 vejce, 2,5 dl sladké smetany, kmín, mletý pepř, sůl Maso a zeleninu uvaříme v osolené vodě. Chléb pokrájený na velké kostky zalijeme pivem a necháme rozmočit. Vývar přecedíme, přidáme změklý chléb a rozvaříme. Polévku okořeníme, zalijeme šlehanými vejci, osolíme a zjemníme smetanou.

  Slepičí polévka (do kouta)

Očištěná a vykuchaná slepice se uvaří do měkka s novým kořením, pepře, badyánem a kořenovou zeleninou. Slepici obereme, pokrájíme na kousky, obalíme v řídkém těstíčku a osmažíme. Do polévky upečeme svítek z vajec a krupice nebo uděláme knedlíčky z jater, vejce a strouhanky, přidáme majoránku.

Králičí kaldon

  •  1 králík
  •  500 g kořenové zeleniny
  • 2 cibule
  • 8 stroužků česneku
  • sůl
  •  pepř
  •  majoránka
  • petrželová nať
  •  máslová jíška (máslo
  • hladká mouka)
  • 1,5 l vody

Do vroucí vody dáme králíka (skelet na polévku), osolíme, opepříme, přidáme kořenovou zeleninu, cibuli a česnek a vaříme doměkka. Potom přecedíme, maso obereme a zeleninu nakrájíme na kostičky. Vývar zahustíme máslovou jíškou, přidáme maso, zeleninu a dochutíme česnekem a majoránkou.

Harvas  

Do hrnce dáme 2 litry vody, kmín, sůl, mrkev, petržel, cibuli, česnek, majoránku, několik brambor, na plátky nakrájených. Dále nahrubo nakrájíme půl malé hlávky zelí, přidáme hrst oprané rýže nebo pohanky a mírně vaříme. Směs se nesmí rozvařit. Nakonec omastíme rozškvařeným špekem s cibulkou do růžova a podáváme.

 Kyndrus

polévka z vařeného podmáslí nebo kyšky.

Nejprve se svaří jeden litr podmáslí a potom v půl litru mléka s trochou mouky rozkvedláme celé vajíčko a vše vlijeme do podmáslí. Osolíme, zahustíme kouskem čerstvého másla a chvilku povaříme. Kyndrus se podává s bramborami.

Kulajda

100 g másla, 100 g hladké mouky, 700 g brambor, 200 g smetany, 3 vejce, kopr, hrst sušených hub,ocet, sůl, kmín Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, zalijeme vodou, přivedeme k varu, přidáme na kostičky nakrájené brambory, houby, které jsme předem namočili, nasekaný kopr, sůl, kmín a vaříme doměkka. Část brambor rozmačkáme, vmícháme vejce, polévku zjemníme smetanou a podáváme.

Třeboňská štědrovečerní polévka

  • 600g kapřích hlav,
  • 500 g kapřího mlíčí,
  • 150 g nastrouhané kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel),
  • 100 g másla,
  • 30 g cibule,
  • kmín,
  • 250 ml zakysané smetany,
  • 30g hladké mouky,
  • kopr,
  • sůl
  • 4 vejce

Očištěnou kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo nebo nakrájíme na drobné kostičky a nasucho osmahneme. . Přidáme celou očištěnou cibuli, žáber zbavené kapří hlavy, sůl, koření, dolijeme vodou a vaříme 30 minut.  Měkké maso a zeleninu procedíme, obsah doplníme na 1,5 litru, zavaříme mlíčí a vaříme dalších 15 minut.  Pak polévku rozmixujeme, zjemníme čerstvým máslem.  Podáváme s osmahnutou houskou nakrájenou na kostičky a opečenou na zbytku másla.

Třeboňská rybí polévka s máslovými krutony

  • 1 kapří hlava
  • 1 kapří kostra
  • 2 bobkové listy
  • 10 kuliček nového koření
  • 30 kuliček černého pepře
  • 3 l studené vody
  • 100 g řapíkatého celeru
  • 120 g očištěného celeru
  • 120 g očištěné kořenové petržele
  • 200 g očištěné mrkve
  • 200 g oloupané cibule
  • 70 g hladké mouky
  • 270 g másla
  • 3 hvězdičky celého badyánu
  • 2,5 l rybího vývaru
  • obrané maso a vnitřnosti z kapra
  • lžíce na hrubo pokrájené listové petržele
  • sůl
  • čerstvě mletý černý pepř
  • muškátový květ nebo oříšek
  • veku nakrájenou na kostičky

Připravíme si vývar na polévku: Na to potřebujeme hlavu, pár bobkových listů, trochu nového koření a pepř. Vše vložíme do hrnce a vaříme hodinu až hodinu a půl na mírném ohni.  Vývar přecedíme. Hlavu si dáme zvlášť, necháme ji vychladnout a pak z ní obereme veškeré maso.  Ve větším hrnci dáme rozpustit máslo, na které přidáme kořenovou zeleninu, pomalu restujeme do nazlátlé barvy.  Přidáme cibulku a opět chvíli restujeme. Přidáme hvězdičky badyánu. Zaprášíme moukou.   Přilijeme vývar jak z hlav, tak z vnitřností.  Rozšleháme metlou, aby se mouka pořádně rozpustila. Přivedeme k varu.  Vaříme asi půl hodiny, poté dochutíme.  Přidáme očištěné maso a vnitřnosti a vše ještě povaříme.  Na závěr přidáme muškátový oříšek.  Veku nakrájenou na kostičky dáme na menší plech. V hrnku si rozpustíme trochu másla, kterým přelijeme kostky veky. Přidáme sůl, promícháme. V troubě předehřáté na 170 stupňů Celsia pečeme dozlatova.

  Rybí polévka Třeboňská

(4-5 porcí) Na másle s trochou oleje necháme zpěnit 1 drobně pokrájenou střední cibuli. Když začne lehce zlátnout, přidáme na jemno nastrouhanou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel). Zeleninu zlehka osmažíme, poté podlijeme troškou vody a vmícháme 1 rajský protlak (cca 120-140g). Zlehka zaprášíme kořením kari, osolíme a zalijeme vodou do cca 3/4 hrnce. Necháme vařit. V druhém hrnku uvaříme v lehce osolené vodě 200g kvalitního rybího filé. Když je měkké, tak vývar scedíme k vařící se kořenové zelenině, rybí filé rozmačkáme na menší kousky či drť a také přidáme do polévky. Lehce zahustíme jíškou. Po ukončení varu vlijeme kelímek smetany ke šlehání, dosolíme a dochutíme podravkou. Před podáváním posypeme nakrájenou petrželkou. Servíruje se s kostičkami opečené housky.

Jihočeská kulajda

  • 1 l zeleninového vývaru
  • 300 g čerstvých hub
  • 4 velké brambory
  • 1 cibule
  • kmín
  • 250 ml kysané smetany
  • 30 g hladké mouky
  • kopr
  • sůl
  • 4 vejce

Houby nakrájíme na plátky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nadrobno nasekáme. Vše podlijeme vývarem, přidáme kmín a vaříme do měkka. Ve smetaně rozmícháme mouku a všleháme ji do polévky. Krátce povaříme. Nakonec vmícháme jemně nasekaný kopr. Do talířů dáme na hniličku uvařené vejce a zalijeme ho polévkou.

 Kyselice

  • 2 brambory
  • klobáska nebo uzené maso
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • hrstka sušených hub
  • 500 g kysaného zelí
  • mléko
  • hladká mouka
  • sůl
  • kmín
  • nové koření
  • bobkový list
  • pepř

Nakrájíme na kostičky brambory a dáme vařit do 1 litru vody. Jakmile jsou brambory skoro měkké, přidáme zelí, houby (předem namočené ve studené vodě), klobásku nebo uzené maso nakrájené na kostičky, sůl, kmín a další koření. Přivedeme k varu a necháme asi 10 minut provařit. Přidáme zhruba ¼ l mléka smíchaného se smetanou a moukou a provaříme. Polévku se smetanou vaříme pouze na mírném ohni a můžeme podávat.

 Štramberačka (z Novojíčínska)

  • 400 g syrových brambor
  • bobkový list
  • nové koření
  • celý pepř
  • kmín
  • ocet
  • sůl
  • 2 dl kyselého mléka nebo kysané smetany
  • 40 g hladké nebo polohrubé mouky
  • čerstvý nebo sterilovaný kopr

Oloupané a pokrájené brambory vaříme v osolené vodě s kořením. K téměř měkkým bramborům přilijeme kysanou smetanu nebo mléko s rozkvedlanou moukou a za častého míchání dovaříme. Nakonec podle chuti přikyselíme a okořeníme sekaným koprem.

 Polévka z padaných jablek

  • 1 kg jablek
  • 2 dl smetany
  • 2 lžíce hladké mouky
  • cukr a sůl

Oloupaná jablka bez jádřinců nakrájíme a rozvaříme v osolené vodě. Ve smetaně rozkvedláme mouku, přidáme do jablek a povaříme. Naši předkové takovou polévku podávali slanou s brambory nebo sladkou, ale to musela být studená.

Polévka s rozinkami a vajíčkem

Do hrnku se dá 1 až 1,5 hrsti rozinek, bobkový list a asi 4 kuličky nového koření. Pak se na tenká kolčka nakrájí libová uzenka nebo párek a vše se zalije vodou. Přidáte sůl a asi 5 minut necháte povařit. Nakonec do polévky přidáte usmažené vajíčko, dochutíte octem a solí. Můžete ještě omastit škvařeným sádlem. Z toho všeho vám vyjde asi 1 litr zajímavé polévky.

 Polévka naší babičky

20 dg barevných fazolí (namočené předem)
3 na kostičky nakrájené brambory
předem namočené sušené houby
sušené švestky a křížaly, které dají polévce tu správnou chuť
Potom 6 dg másla, 3 - 4 lžíce mouky na jíšku, česnek, majoránka, sůl.
Popisovat postup nemá smysl, kdo někdy vařil polévku, ten si bude vědět rady a kdo to nikdy nezkusil, tak ať se zeptá těch zkušenějších.

Křenová polévka se sýrem

  • 1 větší cibule,
  • 3 dl oleje,
  • 1 lžička sladké papriky,
  • pórek,
  • klobása nebo uzené,
  • 4 lžíce mouky,
  • 1/2 l mléka,
  • 1/2 l vody,
  • masox,
  • nastrouhaný křen (krenex),
  • 1 šlehačka,
  • 1 lžička cukru,
  • 10 dg tvrdého sýra.

Nejprve si zpěníme cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou uzeninu, malou lžičku papriky, nasekaný pórek. Pak přidáme 4 velké lžíce mouky. Tuto směs krátce osmahneme. Pak vše zalijeme půl litrem mléka a vody, přidáme dvě kostky masoxu a necháme povařit. Nakonec přidáme nadrobno nastrouhaný křen, zalijeme 2 dl šlehačky a opět necháme mírně povařit. A ještě lžička cukru a do hotové polévky nasypeme na malé kostičky nakrájený tvrdý sýr, nejlepší je uzený.

Uška

Uvaříme hrst sušených hub. Tmavohnědou vodu scedíme, houby posekáme a dáme smažit na cibulku. Osmažené poprášíme malinko moukou a necháme vystydnout.
A nyní to hlavní.
Zaděláme řidší těsto jako nudle, pořádně propracujeme a "vyboucháme". Rozválíme na tenko a vykrájíme kolečka. Do těchto koleček dáváme hrstičku připravených hub, můžeme je trochu opepřit, případně zahustit jemnou strouhankou. Pak kolečka zavřeme jako taštičku a oba konce k sobě spojíme, takže vznikne jakési "ouško".
Tuto zavářku hodíme do zahuštěného houbového vývaru a když ouška vyplavou, je na světě parádní polévka. Rozhodně "ouška" nevařte déle nebo náplň vyplave a bude z toho "maglajs".

 Barevná fazolačka

  • 15 dg bílých fazolí,
  • kečup,
  • 1 rajče,
  • 1 cibuli,
  • 1 velkou zelenou papriku,
  • lžíci sádla,
  • 20 dg párků,
  • hladkou mouku a sůl

Na sádle zpěníte cibulku, přidáte kečup a zalijete vodou. Pak přidáte fazole, rajče, na kousky nakrájené párky a na nudličky nakrájenou zelenou papriku a všechno dusíte v papiňáku doměkka. Potom se to zahustí hladkou moukou, osolí a případně dochutí kečupem.

Krajánková polévka

  • 250 g barevných fazolí,
  • 2 hrsti sušených jablek,
  • špetku sušených hřibů,
  • 15 sušených švestek (ale může být i lžíce švestkových povidel),
  • 1 kávová lžička kmínu,
  • 2 lžíce strouhané zeleniny (mrkev, celer, petržel, cibule),
  • 1 litr vody (nejlépe ze zelí),
  • 1 lžička soli,
  • 1 šlehačka,

3 lžíce hladké mouky.
Den před vařením polévky namočíme fazole. Druhý den přidáme sušená jablka, hříbky, švestky a kmín, vaříme až jsou fazole měkké. Přidáme vodu - nebo lépe lák ze zelí, zelí, sůl, zeleninu a uvedeme do varu. Zahustíme zátřepkou ze šlehačky a mouky. Povaříme a můžeme podávat.

Kyselá polévka se sušenými rajčaty

  • 200 g sušených švestek,
  • 20 g sušených hub,
  • 100 ml mléka,
  • 200 ml kysané smetany,
  • 2 lžíce oleje,
  • 2 lžíce hladké mouky,
  • sůl,
  • ocet,
  • cukr

Sušené švestky a sušené houby dáme do hrnce s vodou a vaříme, dokud nejsou měkké. Potom je scedíme a necháme okapat. Vývar necháme vychladnout. Z oleje a mouky připravíme jíšku, rozředíme ji 200 ml vychladlého vývaru a rozšleháme, osolíme, dolijeme mlékem a asi 15 minut povaříme. Do polévky přidáme švestky, houby a smetanu a chvilku povaříme. Nakonec dochutíme solí, octem a cukrem.

Nicová polévka

Maminka vařívala Nicovou polévku: Udělala zásmažku (jíšku), podle toho co bylo, někdy máslo, špek,.. a když byla růžová, klepla do toho vajíčko a promíchala.Vznikly malé hrudky. Přidala trochu nastrouhané zeleniny, osolila a vařila.
Dělám jí také. Když potřebuju něco narychlo. Někdy tam přidám kousek bujonu.
A Nicová se jí říkalo, že se na to nic moc nepotřebovalo.

Brokolicová polévka brokolicova-polevka.jpg

2 velké brokolice očistit a rozebrat na růžičky 2 cibule 2stroučky česneku, máslo, sůl,  pepř,bobkový list-2ks,nové koření-4-5 kuliček, jalovec- 3kuličky 1,5l domácí zeleninový  vývar /nebo voda a 2 kostky zeleninového bujonu Natur/

V kastrolu na másle zpěnit cibuli ,osmahnout stroučky česneku, přidat brokolici a  orestovat, zalít zeleninovým vývarem a vařit než brokolice změkne. Pak vyndat pár brokolic na talíř a ostatní vše rozmixovat.Vrátit zpět do kastrolu vyndané brokolice a krátce provařit.na talíři zakápnout zakysanou smetanou a podávat s chlebovými česnekovými krutony.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA